Archive | December 2009

Life Traffic Feed “FeedJIT” for WordPress

To see your blog traffic realtime, you can use FeedJIT. For WordPress user you can create it here http://feedjit.com/joinimg/. Create your FeedJIT widget and you will get your widget link. Copy the link to your Text Widget on your WordPress. You can see who and from where people see your blog.

Nice widget.

Cerdik seperti ular, Tulus seperti Merpati???

Kmaren baru mulai baca buku lagi “Confession of a broken hearted” oleh Bill Crowder (mudah2an ga salah ingat judulnya), jadi kepikiran beberapa hal.

Pikiran manusia sangat2 kompleks dan bekerja dengan sangat cepat. Jika disalahkan maka pikiran manusia akan dengan sangat cepat mencari alasan supaya tidak disalahkan atau paling tidak dimaklumi kalau dia berbuat salah. Secara otomatis akan terpikir alasan-alasan yang masuk akal, bahkan jika itu tidak benar sekalipun.

Namun beda dengan orang Kristen. Orang Kristen karena sudah diajar bahwa berbohong itu dosa, maka kita pun mencari alasan lain yang tidak berbohong. Atau seperti yang saya katakan di atas, supaya dimaklumi kalau kita melakukan itu. Saya pun menyadari hal tersebut. Semakin pinter seseorang berpikir secara logis, semakin cepat juga dan semakin logis untuk mencari alasan.
Read More…

Best Messenger for Mobile Phone

I’ve tried some Instant Messenger for Mobile phone and I get this one. shMessenger!!!

It’s the best, even from ebuddy, nimbuzz, etc… Try it for free.. Download here!!

Features summary:

– Internet and WAP supported
– Smileys
– Buddy icons
– Status change
– Display image upload
– Themes
– Sounds
– and many others…

To start using it, you have to sign up on its site: http://www.shmessenger.ro/

Install the Microsoft Loopback adapter in Windows XP

To manually install the Microsoft Loopback adapter in Windows XP, follow these steps:

  1. Click Start, and then click Control Panel.
  2. If you are in Classic view, click Switch to Category View under Control Panel in the left pane.
  3. Double-click Add Hardware, and then click Next.
  4. Click Yes, I have already connected the hardware, and then click Next.
  5. At the bottom of the list, click Add a new hardware device, and then click Next.
  6. Click Install the hardware that I manually select from a list, and then click Next.
  7. Click Network adapters, and then click Next.
  8. In the Manufacturer box, click Microsoft.
  9. In the Network Adapter box, click Microsoft Loopback Adapter, and then click Next.
  10. Click Finish.

Make User’s Password have unlimited lifetime.

CREATE PROFILE unlimited LIMIT
FAILED_LOGIN_ATTEMPTS 4
PASSWORD_LOCK_TIME 30
PASSWORD_LIFE_TIME UNLIMITED;

ALTER USER user PROFILE unlimited;

  • FAILED_LOGIN_ATTEMPTS: berapa kali salah memasukkan password sampai user tersebut di lock.
  • PASSWORD_LOCK_TIME: Berapa lama user tersebut akan di lock.
  • PASSWORD_LIFE_TIME: Berapa lama password akan expire dan user harus mengganti password.

Script to reset sequence begin with 1

Create this procedure:

CREATE OR REPLACE PROCEDURE reset_sequence (
seq_name IN VARCHAR2, -- nama sequence
startvalue IN PLS_INTEGER -- reset ke nilai ini
) AS
cval INTEGER;
inc_by VARCHAR2(25);
BEGIN
EXECUTE IMMEDIATE 'ALTER SEQUENCE ' ||seq_name||' MINVALUE 0';
EXECUTE IMMEDIATE 'SELECT ' ||seq_name ||'.NEXTVAL FROM dual' INTO cval;
cval := cval - startvalue + 1;
IF cval < 0 THEN
inc_by := ' INCREMENT BY ';
cval:= ABS(cval);
ELSE
inc_by := ' INCREMENT BY -';
END IF;
EXECUTE IMMEDIATE 'ALTER SEQUENCE ' || seq_name || inc_by || cval;
EXECUTE IMMEDIATE 'SELECT ' ||seq_name ||'.NEXTVAL FROM dual' INTO cval;
EXECUTE IMMEDIATE 'ALTER SEQUENCE ' || seq_name || ' INCREMENT BY 1';
END reset_sequence;
/

Run the procedure with parameter sequence_name
BEGIN reset_sequence('ABSENT_NOTIFICATION_SEQ',1); END;
/

How the procedure works?

  1. Get the last value of the sequence.
  2. Change the increment with – the last value of the sequence so the last value become 0.
  3. Change the increment with 1.
  4. Run the Nextval to set the sequence to 1.

Oracle Trace file (.trc) & Trace map (.trm) cleanup

To clean up old Oracle trace file (.trc) and trace map (.trm) files, use this command on UNIX based system:

find /oracle/diag/rdbms/ssekdb/ssekdb/trace/*.trc -mtime +14 -exec rm {} \;
find /oracle/diag/rdbms/ssekdb/ssekdb/trace/*.trm -mtime +14 -exec rm {} \;

The above command will delete trace files and trace map files which is older than 14 days.

A prayer for humility

Mighty God and gentle Lamb, Lord of all creation
How we long to know you, how we strive to serve you
Help us now to love you even more

Give us humble hearts to praise you,
and listening ears to hear your voice,
wiling hands to serve you,
thankful spirits to rejoice.
Lord of all, we adore you
and we bring this prayer before you.
Create in us, humble hearts

When our thoughts turn proud,
remind us of the grace you freely give
When we lose our way, Lord find us
draw us close to you again.

Amen.


This is a really beautiful song. You should listen to it. The first time I hear this song was sung by Children Choir in GRII Chruch. Lagu ini mengingatkan aku untuk praise God with humble heart (menyadari betapa awesome nya Tuhan kita dan mengakui betapa rendahnya kita) secara jujur. Soalnya klo jujur sih aku tidak humble sama sekali. Terlalu banyak pride, which is ada di bait berikutnya “When our thoughts turn proud, remind us of the grace you freely give”.

“Thankful spirits to rejoice” mengajarkan bahwa bersyukur bukan dengan kata-kata yang indah2 di depan orang, tapi dengan thankful spirits, yang klo mo jujur juga sangat jarang ada dalam diriku. Thankful spirit yang bener2 thank God. Soalnya semuanya berjalan seperti apa adanya mengikuti hukum logika yang ada di kepala ku. Jadi sulit untuk punya thankful spirit.

Dalam lagu ini kita minta Tuhan untuk mengubah dari dalam diri kita (humble heart, listening ears, willing hands, and thankful spirit). Supaya tidak ada motivasi yang salah dibalik tindakan-tindakan kita yang dari luar kelihatan sangat baik dan sangat rohani (dan mungkin orang menganggap sangat rendah hati).

Let this song be our prayer all the time.

I’m Back (hopefully)

Baru baca blog ko Jeffery Siaw jadi nulis ini deh… Selama ini jadi males nulis2 lagi untuk kategori My Reflection soalnya keknya ga ada yang baca (trus kadang2 malu) hehehe.. Mending nulis tutorial gitu2 jadi meningkatkan traffic ke blog gw sekaligus menambah penghasilan.. ckckck…

Jadi mikirin lagi akhir-akhir ini jadi keinget lagu doraemon:
aku ingin begini……
aku ingin begitu…..
ingin ini ingin itu banyak sekali….
Jadi banyak keinginan (pengen beli ini, pengen punya itu) tanpa terasa konsep nilai gw mulai bergeser menjadi “You are what you have”. Sudah mulai malas bergumul dan memikirkan segala sesuatu benar atau salah, hanya melakukan saja.

Gw juga lagi bergumul masalah kebencian (mungkin lebih tepatnya kesebelan). Memang susah ya mengasihi musuh seperti yang Tuhan Yesus ajarin. Ga tau gmn caranya. Setelah baca blog Ko Jeffrey juga jadi sadar, mengasihi musuh bukan di depannya saja bisa baik2 senyum2 sapa2 halo2… tapi di dalam nya masih tersimpan kesebelan… untuk mengubah yang di dalam itu gmn ya?? ada yang punya ide?? Sepertinya itu sesuatu yang tidak bisa dikendalikan.. Mungkin awalnya harus dipaksa dulu dan mulai dibiasakan biar jadi kebiasaan kali ya. Tapi tetap saja emotion tidak bisa dibohongi. Berarti harus dikendalikan.. tapi gmn?? Ternyata emang bergumul itu susah dan banyak ya…

Buat yang udah jarang nulis blog lagi, keep on writing bro… ^^

Games: Gold Miner

Gold Miner download

It’s a fun mini game about mining. There are so many level with different challenges. There are some tools you can by with unique effect each tools. The game is about accuracy and strategy to use your money. Try it.

Have fun!