A prayer for humility


Mighty God and gentle Lamb, Lord of all creation
How we long to know you, how we strive to serve you
Help us now to love you even more

Give us humble hearts to praise you,
and listening ears to hear your voice,
wiling hands to serve you,
thankful spirits to rejoice.
Lord of all, we adore you
and we bring this prayer before you.
Create in us, humble hearts

When our thoughts turn proud,
remind us of the grace you freely give
When we lose our way, Lord find us
draw us close to you again.

Amen.


This is a really beautiful song. You should listen to it. The first time I hear this song was sung by Children Choir in GRII Chruch. Lagu ini mengingatkan aku untuk praise God with humble heart (menyadari betapa awesome nya Tuhan kita dan mengakui betapa rendahnya kita) secara jujur. Soalnya klo jujur sih aku tidak humble sama sekali. Terlalu banyak pride, which is ada di bait berikutnya “When our thoughts turn proud, remind us of the grace you freely give”.

“Thankful spirits to rejoice” mengajarkan bahwa bersyukur bukan dengan kata-kata yang indah2 di depan orang, tapi dengan thankful spirits, yang klo mo jujur juga sangat jarang ada dalam diriku. Thankful spirit yang bener2 thank God. Soalnya semuanya berjalan seperti apa adanya mengikuti hukum logika yang ada di kepala ku. Jadi sulit untuk punya thankful spirit.

Dalam lagu ini kita minta Tuhan untuk mengubah dari dalam diri kita (humble heart, listening ears, willing hands, and thankful spirit). Supaya tidak ada motivasi yang salah dibalik tindakan-tindakan kita yang dari luar kelihatan sangat baik dan sangat rohani (dan mungkin orang menganggap sangat rendah hati).

Let this song be our prayer all the time.

One response to “A prayer for humility”

  1. Rey says :

    gimana cara downloadnya nih, pengen banget simpen lagunya. soli de golry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: